top of page

Hej!

VÄLKOMMEN TILL SOFIA OBERG DESIGN

Jag heter Sofia Öberg och är formgivare, vad roligt att du har hittat hit!

 

Som formgivare brinner jag för färg och form, barnkultur att komma med smarta inredningslösningar och att skapa glädje genom design.

 

Mitt designspråk grundar sig ofta i utveckling och lärande. Att genom bra design förmedla ett budskap genom dess omgivning. Jag älskar att hitta nya sätt att tänka på i olika utrymmen, att tillsammans med dess användare hitta de bästa lösningarna för att skapa den bästa möjliga platsen att arbeta/lära/utvecklas på.

 

En annan utav mina passioner är att illustrera. Att formge läromedel eller att skapa trycksaksprodukter som knyter ihop ett bröllop genom illustration och detaljer, att skapa en helhetslösning. Även att ta tag i de där mindre, men minst lika roliga, beställningarna som när 50-åringa Bengt får ett specialdesignat födelsedagskort utav sina nära och kära. Det är några utav anledningarna till att jag älskar det jag arbetar med!

 

Ta gärna kontakt om det är något du funderar över, eller om du vill bolla några idéer för ett spännande projekt!

 

/Sofia Öberg, Sofia Oberg Design

Utbildning:

 

2013 – 2015 Master in Child Culture Design (Barnkulturdesign), Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs Universitet.

Läs mer om utbildningen här.

 

2009 – 2012 Bachelor of Arts in Furniture- and Product Design (Möbel- och Produktdesign), Sir John Cass School of Art, Architecture and Design, London Metropolitan University.

Läs mer om utbildningen här.

 

2008 – 2009 Foundation in Art, Media, Design (Basår inom Konst, Media, Design), Sir John Cass School of Art, Architecture and Design, London Metropolitan University.

 

Kurser:

 

2017 – Kultur för barn och ungas hälsa, Region Norrbotten

2013 – Webbdesign 1, 7,5p, Luleå Tekniska Universitet

2013 – Kreativt arbete i Photoshop, 7,5p, Luleå Tekniska Universitet

2013 – Digital Fotografi – Systemkamera, ABF Norr Luleå

Kontakt:

sofia.oberg@live.com

070 - 276 58 62

bottom of page