top of page
Plattform_utstallning
Plattform_barn_03
Plattform_barn_01
Plattform_barn_02
Plattform_manual
Plattform_workshop_01
Plattform_workshop_02

PLATTFORM

Plattform fokuserar på att lära ut konstruktion med slitsanslutning till barn och unga. Att skapa förståelse för att två-dimensionella objekt tillsammans kan skapa något tre-dimensionellt med rymd och volym.

 

Under utställningen fanns fem olika sorters delar som tillsammans skapade ett litet hus. Då det däremot fanns fem uppsättningar av alla delar möjliggjordes det egna skapandet och utforskandet av de olika sorters konstruktioner som vad tänkbara att bygga. Illustrerad instruktion för eget experimenterande fanns tillgängligt att ta med hem.

 

Plattform ger barn möjlighet att samarbeta, utforska med sin fantasi och upptäcka olika rumsliga relationer och geometri. Men framförallt arbeta med problemlösning, motoriska färdigheter och självkänsla.

 

Plattform är en parafras på produkten ’Peters stol och bord’ utav den danska designern Hans J. Wegner.

Plattform ställdes ut på utställningen NUDÅ! utav min klass vid Child Culture Design som en del utav MoMA-utställningen ’Century of the child’ första stopp i Skandinavien på Vandalorum, Värnamo. NUDÅ! bestod utav 13 olika verk som alla var parafraser på olika objekt från den stora utställningen ’ Century of the Child’, 2014.

bottom of page